Sofias styrka

Nature calling

Hej vänner! Här har ni en tjej som har sovit i tolv timmar, ätit frukost i en timme, och promenerat en timme. Tog varvet ner till sjön och njöt av solen. I naturreservatet blommar blåsippa, vitsippa och vårlök för fullt och träden har börjat knoppa, och till och med fått blad på sina ställen. På vägen hem började det dock blåsa upp och mulna på, så det var tur att jag inte väntade till eftermiddagen som jag först hade tänkt. April har ju bjudit på helgalna väderväxlingar, hade varit mindre skönt att gå ut i hagel/snö/regn. Att ta mig ut på promenad ger mig energi, och det behöver jag verkligen.

Har ju skrivit tidigare om min trötthet och att jag känner mig så orkeslös. Lägger all energi på jobbet, sen kraschlandar jag på soffan när jag kommer hem. Kan lätt gå och lägga mig vid åtta-nio på kvällen, och ändå känner jag mig inte utvilad på morgonen. Delvis kan det vara för att jag haft väldigt mycket att göra på sistone, men känner mig nödvändigtvis inte stressad. Nu har jag i alla fall beställt att få en tid för att ta prover och kolla av mina järnvärden.

Ikväll blir en lugn kväll, ska eventuellt träffa några vänner och bara chilla i soffan med en kopp te och prata av oss. Skönt med helt kravlösa stunder tillsammans med dem man tycker om. Bara för att det är helg behöver man inte alltid "hitta på något", ibland är det skönt att bara ta dagen som det kommer och göra det man känner för. Önskar er alla en fin helg! Nu blir det en lunchfavorit; Bananpannkakor med hallon och vindruvor. Puss!

 
 
Söndagslugn
Började dagen med att få mitt hjärta krossat. Eller så kändes det i alla fall när jag hade ner kaffekannan i golvet, och den sprack i tusen bitar. Som tur var hade jag redan hällt upp kaffet, annars hade jag fått panik. Bara att erkänna - så beroende är jag av mitt morgonkaffe. Så på eftermiddagen var det bara att åka iväg och införskaffa en ny. Jag har länge velat skaffa en ordentlig bryggare (kört på en för 199kr som jag köpte panikköpte när jag hade sönder kannan på den FÖRRA bryggaren...), dock såhär dagarna före löning blev det ingen supervärsting, men däremot en betydligt bättre än den jag har haft. Så trots den bittra starten på morgonen, så avnjuter jag nu en kopp från den nya bryggaren, så nu känns det helt okej.
 
Vi skulle ha åkt iväg på middag hos Stefans familj, men han var alldeles för trött efter nattens spela-dator-med-grabbarna-galej, så istället blev det en fika på stan bara och sedan hem igen för att han skulle få vila upp sig.  Skönt med en lugn söndag. Känner mig fortfarande onormalt trött, börjar bli orolig för att jag har fått järnbrist. Sen jag bytte preventivmedel har jag haft mycket blödningar, och det kan bidra. Någon annan som ätit Cerazette som haft samma besvär? Tråkigt att känna sig så trött, trots 9-10 timmars sömn per natt de senaste veckorna. Lite yrsel när jag tar mig från sittande till stående, och får som "sus" i öronen, vilket kan tyda på järnbrist. Ska till barnmorskan imorgon för att rådfråga. Nu börjar det bli dags att förbereda tacomiddag, sen ska vi se någon film.
 
Återhämtning
Hej vänner! Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen under veckan, och det är helt enkelt för att jag haft väldigt mycket att göra, och utöver det så har jag försökt att vila och bara vara. Måste öva mig på att inte hela tiden ha något för händerna. Jag är väldigt bra på att göra många saker samtidigt, men tillslut kommer droppen som får bägaren att rinna över, vilket jag är mer medveten om nu än jag varit tidigare, efter min sjukskrivning. Den här helgen har jag därför slappat mycket. Jag har också haft nöjet att umgås med fyra av mina bästa vänner; Jag åt middag med två av dem igår, tog några glas vin och hade det allmänt mysigt. Imorse började jag dagen med en promenad tillsammans med en barndomsvän, vi trotsade isande vindar och snövirvel. Vi tog en sväng förbi en närliggande gård och kikade på de nya lammen ♥ Sedan efter några timmar av seriemarathon på Netflix, träffade jag ytterligare en vän som kom över med sin lilla vovve. Vi gjorde egen pizza med mozarella, svamp och sparris, myste ner oss i soffan med varsin kopp kaffe och pratade om livet. Sedan följde jag henne en bit hem på vägen, och trots att klockan började bli mycket så var det fortfarande ljust. Underbart!
 
Hoppas att ni alla njuter av er helg, och kom ihåg att lyssna på kroppen! Även om man vill göra mycket roliga/viktiga saker under helgen, så behöver man också återhämtning. Puss!