Sofias styrka

Dagens
Dagens bästa: Att äntligen få träffa min kära vän Annickas senaste tillskott - Fina Alvin ♥ Köpte filten som han har över sig till honom. Älskar mönstret och kvaliteten på själva filten, mjuk men rejäl!
 
Dagens sämsta: Betala 700 KRONOR för att en läkare skulle säga att mitt öga såg bra ut. Tydligen hade mitt frikort gått ut veckan innan mitt första besök (som de inte kunde se då) så fick betala 350 kr per besök. Hade kunnat sätta diagnosen själv att ögat var bra eftersom det inte känns ont/svullet/irriterat - GRATIS.
 
Dagens träning: 3,7 kilometer powerwalk/jogg. Hittade tussilago som jag var tvungen att fota! Vad glad man blir av alla dessa vårtecken!
 
Dagens käk: Silltallrik! Försöker få in mer fisk i middagsmenyn, och sill är så gott och så enkelt. Plus att jag köpte rökt lax då det var på extrapris. Lyxigt!
 
Nu har jag precis jobbat med lite planeringsarbete, och ska äntligen bara luta mig tillbaka i soffan och njuta av kvällen. Blir lite serier på tv:n och måla i min mindfulnessbok. Kram på er!
Genombrott
ÄNTLIGEN! Första dagen på länge som jag knappt känner av förkylningen. Lite snuva och någon enstaka hostning, men annars är det lugnt. 4 veckor sedan min första sjukdag med den här förkylningen. Idag hade jag nog kunnat gå på dansen, men eftersom jag blev sämre efter passet förra veckan, så vågade jag mig inte på det. Tänkte att det kanske var bättre med lite mer lågintensiv träning - Så jag gjorde en runda på spåret! Alltså hur drömmigt är inte vädret idag? I alla fall här i Roslagen. Var varmare idag än vad det var på midsommarafton förra året! Första rundan för säsongen som man slapp jacka, körde en lite kraftigare träningströja istället. Jag gjorde intervallträning på 30 minuter; 5 minuter rask promenad, 5 minuter joggning. Sen var det ungefär 5 minuter kvar tills jag var hemma, så då fick jag tid över för nedvarvning. Perfekt! Gjorde min tredje snabbaste runda på 4-6 kilometer, känns bra med tanke på att jag inte har tränat så mycket på sistone! Har ändå hopp kvar för mitt mål: Att kunna springa 5 kilometer vid Kristi himmelsfärd. Känner mig stolt över mig själv idag! ♥
 
Längtan
Herregud, vad jag längtar efter att träna. Jag hade ju för en gångs skull kommit igång, fått in träningen i mina rutiner, börjat se framsteg och så vidare! Det känns så tråkigt att behöva vänta. Förkylningens symptom kan se olika ut från dag till dag. Snuvan har hängt med hela tiden, vissa dagar har jag ont i halsen, vissa dagar hostar jag som en dåre (som idag) och ibland får jag även lite feber på kvällarna. Jag gick på danspasset i måndags för att jag ändå kände mig helt okej, men sen blev det värre igen efter det. Jag skulle ju vila idag... Meeeeen att vara sysslolös är inte min starka sida. Efter att ha suttit på balkongen en stund och läst ut min bok, så började jag plocka lite här hemma, och det slutade med att jag storstädade hela lägenheten. Skönt att få det gjort dock! Tänkte att jag skulle unnat mig hämtmat till middag nu när jag är ensam hemma, men så kom jag på att jag har hårrullar i, lite pinigt att gå ut med dem! Hemmafru deluxe idag. Så istället blev det rester från igår - Viltgryta med pressad potatis och grönsaker (recept här). Och nu tittar jag på min nya guilty pleasure; Dokumentärer om kvinnor som sitter i fängelse. Vet inte varför, men tycker det är jätteintressant!
 
Imorgon ska jag försöka hålla mig lite mer på mattan. Ska dock förhoppningsvis göra en utflykt med Stefan till ett av mina favoritställen såhär på våren! Ta med lite picknick och sådär ♥
 
Nystädat :D