Sofias styrka

Saturday night live
I skrivande stund gör jag mig redo för att snart cykla iväg och möta några vänner för middag och ett glas vin. Och ja, då menar jag ETT glas. Imorgon ska det bli guldväder igen, och vi har bestämt att vi ska åka till en strand och spela volleyboll. Så då vill man ju vara pigg och kunna gå upp i bra tid, så att man kommer iväg så snart som möjligt! Jag laddar upp inför kvällen med en Celsius och lite skön musik. Sambon är iväg till Stockholm, så då kan jag spela vilken musik jag vill utan att han klagar, haha! Bara sminket kvar, sen är jag redo för att åka. Fantastiskt skönt väder ute idag, jag var ute och sprang mitt på dagen, men fick ge upp och gå istället efter halva sträckan, det var lite för varmt för att springa! Men men, 6.5 kilometer blev det i alla fall. Jag har lagt upp ett nytt träningsschema för mig själv:
 
Måndag: Gym
Tisdag: Promenad
Onsdag: Gym
Torsdag: Springa
Fredag: Promenad
Lördag: Springa
Söndag: Valfritt
 
Funkat bra hittills, kört så i ett par veckor nu! Jag gillar inte gym egentligen, men börjar ändå hitta ett flow i det nu. Gör det mest för att träna upp en bra grundstyrka som också hjälper mig i löpträningen. Tänker att promenaderna kan bytas ut mot någon annan form av träning beroende på hur mycket energi eller tid jag har just den dagen :) Såklart kan det hända att jag byter plats på något av passen, men jag ska i alla fall köra minst 2 styrkepass och 2 löppass i veckan. Nej, nu ska jag fortsätta med mitt piffande, vi hörs! Ha en bra lördagkväll! ♥
 
Skogen

Det har regnat nästan hela dagen. När jag kom hem var jag helt slut, men efter maten, då en klarblå himmel uppenbarade sig, och solen kom fram - då var det som att jag blev översköljd av ny energi. Jag tog mig ut på en kvällspromenad. Att gå i skogen när det är alldeles blött, men ändå att solen lyser in och värmer upp allting, det är nära på magiskt. Det luktar så gott, och påminner om så många fina stunder. När jag var liten och gick på Knytte med min dagmamma. "Ett knyttebarn, ett knyttebarn, är ett barn med stövlar på." Lukten av grillad korv. Blåbärsskörd med mamma och pappa. Sagostunder om skogsväsen, om troll och vättar. Varm apelsinsaft som värmer upp hela kroppen som blivit lite kall. Att plocka svamp med morfar - Han kunde alla bra ställen. Lek med mina allra närmaste barndomsvänner. Spänningen att nästan gå vilse ibland, fast ändå inte helt och hållet. Att få komma undan ifrån den "riktiga världen" en stund. Vara själv. Vara lugn.
Nice och bajs
Vilken måndag! Först skulle man upp i ottan (vilket inte var helt lätt, då jag som vanligt ligger klarvaken på söndagkvällar trots ihärdiga försök att komma till ro), jobba hela dagen, sedan hem för att slänga i mig mellis, dra till gymmet, vidare till biblioteket, tandläkaren, sedan hem och laga middag, äta och avslutningsvis tjafsa med försäkringsbolag.
 
Gå upp tidigt: Blä.
Jobbet: Kul, men mycket att stå i. Möblerat om.
Gymmet: Det gick bra, kunde faktiskt lägga på lite vikter idag! Det går sakta, men säkert!
Biblioteket: Börjat ladda upp inför semestern, blev tre lättsamma feel-good-pockets idag. Round one!
Tandläkaren: USCH FY OCH BLÄ. Visade sig att jag hade - inte ett - utan TVÅ hål, samt måste tillbaka om ett par veckor för att rensa tandsten. Här tycker man att man är duktig som är noga med tandborstning och äter minimalt med socker i jämförelse med många andra, som minsann ALDRIG för några hål. Har i alla fall införskaffat munskölj och tandtråd nu. Som tur var lyckades jag övertala tandis att vi skulle ta lagningarna EFTER semestern. Så att man hinner spara lite pengar. #kyrkråtta 
Middag: Vegetarisk pasta med mozarella. Mumma.
Försäkringsbolagen: De är på mig som iglar nu när min bilförsäkring för gamla Bettan går ut om en månad. Nu har jag hittat en bra deal i alla fall, så nu sitter man i telefonkö på gamla försäkringsbolaget för att säga upp försäkringen. 54 personer före i kön. Det går inte att undvika, då de tydligen är det enda försäkringsbolaget i Sverige som inte tar emot uppsägningar via mail. Dem sluga dårarna.