Sofias styrka

Kefalonia
Hej vänner! Det har inte blivit något bloggande under resan, så nu tänkte jag göra en liten uppdatering om hur det var. Och jag behöver egentligen inte säga så mycket förutom att det var U-N-D-E-R-B-A-R-T! Både jag och Micheal är grymt nöjda med vår resa och vi rekommenderar verkligen Kefalonia till alla som älskar sol, bad och vackra vyer. Alla vi träffade var jättesnälla och vi fick till och med en rundtur av en som arbetade på hotellet. Vi hyrde en moppe som vi hade i fyra dagar. Dels för att vårt hotell låg upp för världens brantaste backe, och dels för att vi ville se mer av ön än Lassi som låg allra närmast. En dag åkte vi runt nästan hela ön, då besökte vi bland annat Myrthos Beach som är öns mest fotograferade strand, och Melassini cave som är en underjordisk grottsjö med alldeles kristallklart vatten. Vi åkte även på en båttur då vi fick se delfiner, grilla och snorkla vid en ö som kallas Rabbit Island. Dagen innan vi skulle åka hem tog vi en tripp till huvudstaden på ön som heter Argostoli, där vi åt brunch och tittade på havssköldpaddor. 
 
Vi fotograferade såklart massor, men jag har valt ut några av mina favoritfotografier. Nu önskar jag att jag hade haft en systemkamera, det får bli nästa sparmål. Efter semestern firade jag med att jobba en 50-timmarsvecka (haha...) så den här helgen har jag bara tagit det lugnt. Igår var vi dock på dop för fina Alvin, då jag fick äran att sjunga i kyrkan. Länk finns HÄR. Hoppas att ni alla har haft en fin helg!

 
Pirr i magen
Hej vänner! Nu har det varit en paus i bloggandet igen den här veckan, av den enkla anledningen att jag har varit sjuk. Feber och ögoninflammation som hette duga. Det har gjort att inspirationen inte direkt har flödat. Det var väntat dock, då vi två tredjedelar av barnen på jobbet kommit till förskolan med totalrinniga näsor, helt slutkörda och hostiga. Jag förstår faktiskt inte varför man går iväg med sina barn som uppenbarligen behöver vara hemma och bli smittfria och få vila sig? Men det kan vi prata om en annan gång.
 
IDAG är det nämligen Dagen D. Jag är så fruktansvärt tacksam för att jag mår bättre nu, för idag ska jag åka till Grekland. Närmare bestämt ön Kefalonia. Jag åker dit med en av mina bästa vänner, och fokus den här veckan är slappa, slappa och slappa. Vi ska också försöka ta oss runt ön en del, då naturen ska vara fantastiskt vacker där! Och ni kan inte ANA hur skönt det ska bli att komma bort ett tag. Jag vaknade redan klockan 7 som ett barn på julafton imorse, med pirr i magen och massor av pepp! Väskan är nästan helt färdigpackad, bara några sista detaljer kvar. Självklart har jag skrivit en checklista, jag lever ju för listor liksom, haha! Nu blir det lång frukost, klockan 12 rör vi oss mot Arlanda. Vi får se huruvida det blir något bloggande under veckan, av erfarenhet vet jag att wi-fi brukar fungera sådär i Grekland. Det här blir min fjärde grekiska ö som jag besöker. Tidigare har jag varit på Kreta, Lesvos och Samos. Japp, jag är Greklandfrälst. Tror det ligger i generna.
 
Jag kommer såklart att visa er en massa bilder ifrån resan senare, men här kommer en försmak! Ta hand om er själva och varandra tills vi ses igen! ♥
 
 
Bra rutiner
Hej vänner! Någon annan här som har/har haft stressrelaterad ångest? Jag blev sjukskriven i två perioder förra året på grund av detta. Andra gången stängde min kropp av totalt en dag; Så fort jag försökte stå upp blev jag enormt yr, illamående, hela världen kändes som att den lutade. Händer och knän skakade, jag fick hjärtklappning och kände mig panikslagen. Jag blev hjälpt av vila, antidepressiva och terapi. Idag mår jag bra, men jag känner av stress mycket fortare nu än vad jag gjort tidigare. Minsta lilla kan kännas jättestort. För att hålla det i schack är jag beroende av bra rutiner. Några rutiner har jag hållt på med under det senaste halvåret:
 
Gå och lägga mig i tid. Helst 30-60 minuter innan jag behöver sova, för att hinna komma ner i varv innan.
Säga nej. Om jag känner att jag inte orkar/vill göra något, så ska jag inte göra det. Inte göra saker bara för att göra andra glada och nöjda.
Läsa på kvällen. Läsa bok istället för att titta på TV det sista jag gör innan jag ska sova. Hjärnan slappnar av på ett annat sätt, och jag sover bättre.
Inte boka in hela helgen. Alltid se till att ha minst en vilodag under helgen då jag inte planerar något, utan tar dagen som den kommer.
Andas med näsan. Jag övar mig själv på att andas med näsan istället för munnen, då man får i sig mindre bakterier genom näsan än genom munnen, plus att andas genom näsan är lugnande.
 
Några nya rutiner som jag har börjat med på sista tiden:
Mobilfri tid. Två timmar om dagen ska jag ha mobilfri tid. På jobbet är jag ju mobilfri större delen av tiden förutom på min rast, men jag har även börjat att vara det hemma. Oftast blir det mellan 18-20. Vilket klockslag spelar egentligen ingen större roll, men för mig har det fallit sig rätt naturligt den tiden. Känner att jag blir stressad över att hela tiden vara uppkopplad och hålla koll på vad andra gör, vilket gör att jag får svårt att vara i nuet - med mig själv eller dem jag har runt omkring mig just då. Jag lägger mobilen på ljudlöst i sovrummet bara, så om jag inte svarar när ni ringer på kvällen, så är det med stor sannorlikhet därför!
Gå upp en halvtimme tidigare. Jag har börjat ställa klockan en halvtimme tidigare än vanligt. På så sätt får jag en lugnare start på dagen och slipper börja med att stressa omkring i onödan! En halvtimmes sömn till eller från gör sällan någon skillnad på en hel natt ändå!
 
Någon som har något annat tips på rutiner som minskat er stress/ångest? ♥